Ruokamittoja
Sääksjärvi, Kati; Reinivuo, Heli (2004)
Sääksjärvi, Kati
Reinivuo, Heli
Kansanterveyslaitos
2004
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:951-740-462-X
Kansanterveyslaitoksen julkaisuja B : 15/2004
https://urn.fi/URN:ISBN:951-740-462-X
Kansanterveyslaitoksen julkaisuja B : 15/2004
Tiivistelmä
Nautitun ruoan määrän arviointi on keskeinen osa yksilöiden ja väestöryhmien ruoankäytön mittaamisessa. Useat suomalaiset ravitsemustutkimukset perustuvat edellisen vuorokauden ruokavalion haastatteluun. Tällöin haastateltavien on mahdollista kertoa todellisen ruokaannoksen määrä, mutta se täytyy tehdä muistinvaraisesti. Ruoka-annosten määrää joudutaan arvioimaan myös ravitsemustutkimusten toisessa menetelmässä eli ruokapäiväkirjassa.
Näiden arviointitilanteiden helpottamiseksi olemme uudistaneet taulukon elintarvikkeiden, raaka-aineiden ja ruokien, tarjoilu- ja käyttöannoksista (Lallukka ja Ovaskainen 2001).
Näiden arviointitilanteiden helpottamiseksi olemme uudistaneet taulukon elintarvikkeiden, raaka-aineiden ja ruokien, tarjoilu- ja käyttöannoksista (Lallukka ja Ovaskainen 2001).
Kokoelmat
- Kirjat [765]